Koen van der Krieken
Volledig scherm
Koen van der Krieken © D66 Tilburg

Van der Krieken in Tilburgse raad

TILBURG - Koen van der Krieken neemt voor D66 in de Tilburgse gemeenteraad de plaats in die Stefanie Vatta achterlaat. Vatta wordt donderdag beëdigd als wethouder in de gemeente Oisterwijk.

Van der Krieken (30) is bestuurskundige en werkt sinds kort als beleidsmedewerker bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij is geboren in Tilburg, bracht daar zijn eerste levensjaren door, en keerde later terug als student aan Tilburg University. Na zijn studie bestuurskunde volgde hij een master voor docent maatschappijleraar in Nijmegen. 

Van der Krieken wordt op 28 januari in Tilburgs als raadslid beëdigd. Hij gaat zich in de negenkoppige fractie van D66 bezighouden met bestemmingsplannen, emancipatie en diversiteit en met onderwijs voor 18-plussers. 

 1. Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtakker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemdheid
  PREMIUM

  Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtak­ker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemd­heid

  BIEST-HOUTAKKER/TILBURG - Besmet raken met het coronavirus aan de ­andere kant van de oceaan, op een smalle, harde brancard in een privévliegtuig terugkeren naar huis en in Chili uitgroeien tot een nationale bekendheid. Het overkwam de 81-jarige Edwin Janssens uit Biest-Houtakker, maar heel veel weet hij er zelf niet meer van. Twintig dagen lag hij in coma. ,,Het voelde alsof ik een halfuur lag te pitten.”
 2. Koeienkwestie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

  Koeienkwes­tie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

  BREDA/GOIRLE - De uitspraak van de bestuursrechter in 2017 over het houden van koeien aan de Oude Tilburgsebaan in Riel is toen verkeerd geïnterpreteerd door het college van B en W van Goirle. Dat concludeerde de bestuursrechter in Breda vrijdag. ,,Dat betekent dat de heer Kosten twee jaar heeft moeten wachten voordat zijn klacht werd opgelost. Had het college niet een gebaar kunnen maken? Al is het maar een sorry", zo vroeg rechter mr. Kok zich vrijdag af.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.