Volledig scherm
Tech-event in de LocHal © Building the Future

Van domotica en drones tot augmented reality op ‘Building the Future’: High Tech Ontdekkingsroute

TILBURG - In de LocHal in Tilburg kan iedereen zich tijdens de High Tech ontdekkingsroute op 25 mei duiken in allerlei techactiviteiten. Van printen met een 3D printer tot alle gadgets in je huis aansturen door middel van domotica of leren hoe je een NAO robot aan het werk zet. 

Met virtual reality kan je het fijnstof in de stad onderzoeken. Er wordt getoond wat augmented reality gaat betekenen in de toekomst bij festivals en hoe gebruik gemaakt kan worden van een hololens. Tevens wordt er binnen met drones gevlogen.

Op de route zijn veel lokale techbedrijven te vinden als Oostdam Engineering, het Digilab, Klik aan klik uit, Gamelab, Fontys ICT, Ontdekstation013, OTIB, Stijn Kaiser VR Fijnstof, Focal Meditech, Avans Bouwkunde, Shapelab, Stipglas en Ontwerpcirkel.

Het is allemaal te zien tijdens tijdens ‘Building the Future’: High Tech Ontdekkingsroute in de Lochal van 13.00 tot 16.00 uur.

  1. Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    HAAREN - Het leek zo'n goed idee vorig jaar: Midden-BrabantGlas wilde de vers-gedichte sleuven van het glasvezelproject in Haaren gebruiken als zaaibed voor bloemen en kruiden waar bijen en andere insecten dol op zijn. Op twee zaterdagen in het voorjaar van 2018 gingen tientallen vrijwilligers op pad om over 10 kilometer de grond op de sleuven vlak te harken en in te zaaien met een mengsel van bloemzaden. Maar vervolgens viel er maandenlang geen spatje regen en kwamen er dus geen bloemen op.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.