Volledig scherm
Ver hoeft Martijn van Son niet te lopen: voor het Bakker-tijdperk hoeft de nieuwe kroegbaas alleen de straat over te steken. ,,We mogen blij zijn dat de Korte Heuvel nog altijd zo populair is.” Bakker bestaat vijf jaar en was voor die tijd de Irish Pub. © Jan van Eijndhoven

Van glazenhaler naar kroegbaas: Martijn neemt Café Bakker over

Woe 22 jan: Wisseling van de wacht aan de Korte Heuvel: Martijn van Son neemt café Bakker over. De 31-jarige maakte een (wel heel) korte carrière als glazenhaler door, was jarenlang bedrijfsleider van café Polly Maggoo en wordt nu kroegeigenaar. ,,Ik had er eigenlijk nooit over nagedacht.”

Wellicht is Tilburg in Martijn van Son een begenadigd glazenhaler misgelopen. We zullen het nooit weten: amper twee maanden in de leer bij café Polly brak hij zijn arm na een onfortuinlijke valpartij van de fiets. Hij lacht: ,,Na een wel héél gezellige avond bij Polly.” 

Van Son werd daarom achter de bar gezet, klom op tot bedrijfsleider van het café en zet nu de volgende stap. Per 1 februari staat ‘ie aan het roer van café Bakker. Als eigenaar. 

Acteur wordt kroegbaas

Quote

Dat je moet buffelen, dat je scherp moet blijven, dat stilstand achteruit­gang is

Martijn van Son

Van Son neemt het café over van horecabaas Jaap van Ham. Van Son: ,,Ik heb ontzettend veel van Jaap geleerd, hoe hard het werken is in de horeca. Dat je moet buffelen, dat je scherp moet blijven, dat stilstand achteruitgang is. Kijk alleen al naar waar hij allemaal mee bezig is.” Van Ham blijft eigenaar van Polly, het Ketelhuis en de rooftopbar.

Toch wordt het tijd om op eigen benen te staan. Acht jaar werkt Van Son nu aan de Korte Heuvel. Zoals dat vaker gaat: centjes bijverdienen naast de studie (de theateropleiding, hij is afgestudeerd als acteur) en vervolgens blijkt het horecaleven toch verdomd goed te smaken. 

‘Bakker niks voor jou?’

Quote

Hij overviel me, ik moest er een week van bijkomen, er met vrienden over praten

Martijn van Son

Eigenlijk had ‘ie nooit over een eigen café nagedacht. ,,Tot Jaap opeens zei: ‘is Bakker niks voor jou?’ Hij overviel me, ik moest er een week van bijkomen, er met vrienden over praten.”

Maar yep, het is iets voor hem. Een droom zelfs. Ver hoeft hij niet te lopen: voor het Bakker-tijdperk hoeft de nieuwe kroegbaas alleen de straat over te steken. ,,We mogen blij zijn dat de Korte Heuvel nog altijd zo populair is.” Bakker bestaat vijf jaar en was voor die tijd de Irish Pub. 

,,Het concept - Nederlandse speciaalbieren en mooie borrelplanken - werkt nog steeds. Het is een fantastisch mooie borrellocatie. Ik heb zin om flink gas te gaan geven. Dat je hier straks ook kunt dansen. Op vrijdag en zaterdag gaan we in ieder geval met dj's werken. Voor de doelgroep 25 en 30plus. En het blijft sowieso een mooie locatie voor een feestje of bruiloft.” 

Jaap van Ham gaat 'm missen: ,,Uiteraard, mede door Martijn is Polly zo'n succes. Maar het is goed dat hij op deze leeftijd de stap zet. Van twintigers-kroeg naar dertigers-borrelcafé. Dat gaat helemaal goed komen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.