Vuurwerk ter afsluiting van de lustrumeditie vorig jaar mei.
Volledig scherm
Vuurwerk ter afsluiting van de lustrumeditie vorig jaar mei. © Stephan van Halewijn/Fairytale Festival

Van hardstyle tot levenslied: Fairytale Festival in Kaatsheuvel groeit en vernieuwt

KAATSHEUVEL - Vijf podia in plaats van vier, een groter terrein en zelfs het levenslied op het programma. Het tweedaagse Fairytale Festival in Kaatsheuvel blijft groeien en vernieuwen. 

Na het uitverkochte lustrum vorig jaar gaat de organisatie de capaciteit verder uitbreiden, zowel in oppervlakte als in diversiteit. Dat zullen de bezoekers merken op vrijdag 8 en zaterdag 9 mei aan de Erasstraat. 

,,We verwachten dat de zesde editie één groot gekkenhuis wordt. Thema dit jaar is ‘The Church of Happiness’ en dit zul je terugzien in de aankleding en de spetterende eindshow”, meldt mede-organisator Dennis Lommelen. 

Feest Vrijdag met John de Bever

Met wat extra vierkante meters en nieuwe muziekgenres zoals Nederlandstalig, disco en urban. Uiteraard vormen hardstyle, house en alles wat daar tussenin zit ook in 2020 het stevige fundament van het dancefestival. 

Anders dan voorheen wordt de Freestyle Friday nu een Feest Vrijdag, waar zanger John de Bever de bekende lach op zijn gezicht zal blijven houden. Verder van de partij dj-duo Fatguys en lokale helden de Buren van de Brandweer in de Teagarden. 

Hardstyle naar buiten

Ook de zaterdag van het Fairytale Festival verandert. Lommelen: ,,Omdat de hardstyle tent uit zijn voegen dreigde te barsten, verplaatsen we dit feestje naar buiten. Binnen hebben we nu house en tech met als headliner Benny Rodrigues en een nieuwe stage met SMÈRRIG. Voor het eerst komt de Tilburgse Disco Snolly naar Kaatsheuvel”. 

Voor liefhebbers van speciaalbier is er in de Beergarden dit jaar weer meer te proeven. En wie wil, kan met ‘foodpairing’ op zoek naar verrassende smaakcombinaties.

Tickets

De online kaartverkoop voor het 6e Fairytale Festival start maandag 27 januari om 20.00 uur.

De organisatoren van het Fairytale Festival, v.l.n.r. Stephan van Halewijn, Dennis Lommelen en Roy Swinkels.
Volledig scherm
De organisatoren van het Fairytale Festival, v.l.n.r. Stephan van Halewijn, Dennis Lommelen en Roy Swinkels. © Nico Snels/BD

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.