Volledig scherm
PREMIUM
In 1997 kocht Alfred Rokven de U.S Heavy Duty Truck die 385pk heeft, in 1986 is gebouwd en 160 kilometer per uur kan. ,,Deze heeft zes weken op de boot gestaan.” © Jan van Eijndhoven

Van Narcos-truck tot Amerikaanse Peterbilt: eerste Tilburgse Truckspektakel showt 85 glimmende giganten

TILBURG - Of hij vaak door de politie wordt aangehouden? Vincent Leijtens lacht. ,,Nee hoor, het zou te voor de hand liggend zijn.” Te voor de hand liggend: dat je in een vrachtwagen vol afbeeldingen en uitspraken van Pablo Escobar, de Colombiaanse drugsbaas, drugs transporteert. 

Op de zijkant van zijn truck staat een groot portret van Escobar, op de voorkant een kogel en lijntje coke. De chauffeur is fan van de Netflix-serie Narcos, vandaar het uiterlijk van de truck. ,,Met het airbrushen zijn ze drie weken bezig geweest.”

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.