Een van de werken die bij Textour Tilburg te zien is
Volledig scherm
Een van de werken die bij Textour Tilburg te zien is © René van Peer

Van vod tot sok in Tilburgse textielwandeling: ‘Over twee jaar bestrijkt het festival de hele stad’

Een tocht langs vernieuwing en hergebruik op het gebied van textiel. In Textour kun je met eigen ogen aanschouwen hoe vodden in sokken veranderen, hoe vluchtelingen hun ervaringen in beeld brengen. Het is de opmaat naar een groot festival dat over twee jaar in Tilburg moet plaatsvinden.

 1. Flaneer over tegels met poëtische regels
  PREMIUM

  Flaneer over tegels met poëtische regels

  Ellen Warmond schreef ooit: Poëzie is een steen / die een steen ontmoet / en moet slikken van ontroering. Het begin van een kort gedicht. Dat past op een stoeptegel. Misschien heb je het wel eens gezien. Jarenlang lag het bij de Schouwburg. Samen met negentien andere tegelgedichten. Onder meer van Hugo Claus en Marijke Boon, Cees Buddingh’ en Paul van Ostaijen. En Jules Deelder: alles blijft / alles gaat voorbij / alles blijft voorbijgaan. De poëzie lag op straat. Lag. Verleden tijd. Want ook dit is van voorbijgaande aard gebleken. De tegels passen niet in het ontwerp van het nieuwe Stadsforum. En dus lijden ze een slapend bestaan.
 2. Rechter steunt Lustwarande: mogelijk toch tonnen subsidie provincie voor exposities in Oude Warande
  PREMIUM

  Rechter steunt Lustwaran­de: mogelijk toch tonnen subsidie provincie voor exposities in Oude Warande

  TILBURG - Lustwarande, de jaarlijkse beeldenexpositie in de Oude Warande in Tilburg, rekent erop dat de provincie Brabant alsnog met tonnen subsidie over de brug komt. Dat baseert artistiek directeur Chris Driessen op een uitspraak van de rechtbank in Den Bosch. Die heeft het besluit van de provincie om geen subsidie toe te kennen van tafel geveegd. Er is veel onduidelijkheid over hoe de beslissing tot stand is gekomen, aldus de rechter.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.