Goirle heeft een speciale huisartsen-straat ingericht om patiënten met coronaverschijnselen op te vangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Goirle heeft een speciale huisartsen-straat ingericht om patiënten met coronaverschijnselen op te vangen. © Pix4Profs/Jan Stads

Vanuit het autoraampje met coronaklachten langs de dokter: ‘huisartsen-straat’ in Goirle geopend

VideoGOIRLE/TILBURG - Het is haast surrealistisch. De parkeerplaats van de voetbalclub in Goirle waar nu grote witte ‘dokterstenten’ staan. Dranghekken die patiënten met een mogelijke coronabesmetting naar de ingang van een Tilburgs sportcentrum begeleiden. In het straatbeeld hier is aan corona geen ontkomen aan.

Robert Ellenbroek draait zijn wagen de ‘huisartsen-straat’ in en rijdt op tot waar een vrouw met mondkapje hem zegt te stoppen. Controle van de papieren voor de bijrijder van Ellenbroek: of hij wel een doorverwijzing heeft van zijn huisarts voor deze tijdelijke post op het parkeerterrein van voetbalclub VOAB in Goirle? Die heeft hij, dus mag de wagen enkele meters verder naar de cabine waar de doktersassistent het eerste onderzoek doet: temperatuur en het zuurstofgehalte in het bloed worden gemeten.

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.