Volledig scherm
PREMIUM
De in 2015 gebouwde stal (links) en het bouwvlak waar inmiddels een tweede megastal wordt gebouwd. © Beeld werkt

Varkenshouder Bert Rijnen mag megastal Diessen afbouwen, Raad van State veegt alle bezwaren van tafel

DEN HAAG/DIESSEN - De Raad van State heeft woensdag na een jarenlang voortslepende procedure de weg vrijgemaakt voor het afbouwen van een megastal aan de Van de Veldenweg in Diessen. Alle bezwaren van de nabij wonende familie Mollet-Gimbrère tegen het bouwvlak van de varkenshouderij werden van tafel geveegd.

In de uitspraak keurt het bestuursrechtscollege het eerder door de gemeente Hilvarenbeek aangepaste bouwvlak voor de varkenshouderij geheel goed. Naast de reeds bestaande stal kan veehouder Bert Rijnen nu ook zijn tweede megastal (af)bouwen. In totaal kan hij maximaal 17.000 vleesvarkens in beide stallen houden. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Weg van het Vrijthof in Maastricht, op naar de Vrijthof in Hilvarenbeek: 540 mountainbikers zijn onderweg

    Weg van het Vrijthof in Maastricht, op naar de Vrijthof in Hilvaren­beek: 540 mountainbi­kers zijn onderweg

    MAASTRICHT- Het Vrijthof in Maastricht loopt leeg, de Vrijthof in Hilvarenbeek ligt er nog verlaten bij. De KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge is zaterdagochtend van start gegaan. Een groep van 540 mountainbikers uit voornamelijk Midden-Brabant heeft 150 kilometer voor de boeg, waarvan een aanzienlijk deel door België. Rond 14 uur wordt de snelste uit het peloton op de Vrijthof in Hilvarenbeek verwacht. Een dikke zoen van Patty Pitt zal de beloning zijn.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.