Volledig scherm
Varkenshouderij van Van de Wouw aan de Oisterwijksebaan in Heukelom © Tom Tacken

‘Varkenshouder mag in Heukelom niet uitbreiden en wel hierom’

UPDATEOISTERWIJK - Na de begroting mag de gemeenteraad van Oisterwijk donderdagavond nog een varkentje wassen. PGB en PrO komen met een gezamenlijk voorstel om te motiveren waarom de raad in september een streep zette door de uitbreidingsplannen van varkenshouder Van de Wouw aan de Oisterwijksebaan in Heukelom.

Dat lijkt geen overbodige luxe, want het raadsbesluit leidt waarschijnlijk tot een fikse schadeclaim. Het Oisterwijks college was immers wel genegen om Van de Wouw een verdubbeling van het aantal varkens toe te staan. Volgens wethouder Peter Smit (Algemeen Belang) heeft Oisterwijk geen grond om Van de Wouw zijn vergunning te weigeren.

In derde instantie besloot een nipte raadsmeerderheid van PGB en PrO in september om een verklaring van geen bedenkingen te weigeren. Beide partijen stellen nu ook de andere partijen voor om de motivatie van dat besluit te onderschrijven. 

Vijf punten

PGB en PrO sommen vijf punten op: ‘de ontwikkeling is te grootschalig’, ‘de grenzen aan groei zijn bereikt’, ‘er is sprake van een overbelaste situatie’, ‘omliggende woningen zijn niet correct meegenomen bij de beoordeling’ en ‘kwaliteit van de leefomgeving is onvoldoende gewaarborgd’.

Naschrift: een nipte raadsmeerderheid van PGB, PrO en Jan de Laat heeft de motivatie onderschreven.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.