Priester Sander Kesseler spant zich in voor Zuid-Soedanse vluchtelingen in Oeganda
Volledig scherm
Priester Sander Kesseler spant zich in voor Zuid-Soedanse vluchtelingen in Oeganda © Jozef-parochie

Vastenactie zit zonder collecte: parochianen moeten hart laten spreken via bankrekening

OISTERWIJK - Ook de Vastenactie voor de armen in deze wereld komt door corona in het gedrang. Collecteren aan de kerkpoort of in de kerkbanken is immers niet mogelijk.

,,We hopen toch aandacht te krijgen voor ons project dat drie jaar loopt", zegt Marijke Blesgraaf namens de katholieken in Oisterwijk, Haaren, Moergestel, Hilvarenbeek en Diessen. Ze hoopt dat parochianen via de bankrekening toch hun hart laten spreken.

Het goede doel van zowel de Jozef- als Norbertus-parochie is een project voor vluchtelingen uit Zuid-Soedan die in Oeganda worden opgevangen.  Vierhonderd vrouwen zetten zich in om voor hen water vast te houden en gewassen te kweken. 

De Vastenactie van de parochies van Sint Jozef en Sint Norbertus is de komende drie jaar bestemd voor een vluchtelingenkamp in Oeganda.
Volledig scherm
De Vastenactie van de parochies van Sint Jozef en Sint Norbertus is de komende drie jaar bestemd voor een vluchtelingenkamp in Oeganda. © Jozef-parochie

Aanspreekpunt is priester Sander Kesseler, die een studiegenoot is van Francis de Meyer, pastoor van de Jozef-parochie (Haaren, Oisterwijk en Moergestel). 

Kesseler is vorig jaar enkele malen voorgegaan in de kerken van De Meyer. Hij is ook momenteel vanwege familieomstandigheden in het land.

Quote

We hopen toch aandacht te krijgen voor ons project dat drie jaar loopt

Marijke Blesgraaf

Achter de Vastenactie gaat een landelijke organisatie schuil, die projecten op basis van een begroting goed moet keuren. De werkgroep Missie Ontwikkeling Vrede (MOV) van de Jozef-parochie heeft het project in Oeganda met succes aangedragen. 

Adventsactie: 3000 euro

In de weken voorafgaand aan Kerstmis houden de kerken doorgaans ook een inzameling voor goede doelen, zoals de voedselbank of gehandicapte kinderen. Die Adventsactie bracht in de Jozef-parochie vorig jaar 3000 euro op.

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.