Gastvrouwen in paarse jasjes moeten ervoor zorgen dat het winkelend publiek in Tilburg voldoende afstand houdt. Luciënne Voets (derde van links) instrueert de andere gastvrouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gastvrouwen in paarse jasjes moeten ervoor zorgen dat het winkelend publiek in Tilburg voldoende afstand houdt. Luciënne Voets (derde van links) instrueert de andere gastvrouwen. © Jan van Eijndhoven

Veel kribbige reacties voor gastvrouwen in Tilburgse binnenstad: ‘Ze nemen ons niet serieus’

Winkelen in de Tilburgse binnenstad? Het mag, als je voldoende afstand houdt. Wie dat niet doet, krijgt een waarschuwing van speciale ‘gastvrouwen’. En dat valt vaak verkeerd. ‘We krijgen veel kribbige en brutale reacties, soms zelfs agressieve.’

,,De mensen zijn er klaar mee”, zegt gastvrouw Luciënne Voets. ,,Ze denken steeds gemakkelijker over corona. Een paar weken geleden hielden ze zich beter aan de richtlijnen van het RIVM.” Sinds half maart loopt ze elke zaterdag van twaalf tot vijf uur als een van de gastvrouwen door de winkelstraten van Tilburg. Deze zaterdag was het rustiger dan voorgaande weekenden.

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.