Veel om geroepen, eindelijk daar: Tilburgse Dille & Kamille is klaar voor de opening

VIDEODo 17 okt: Er werd veel om geroepen, maar daar is ‘ie dan: de eerste vestiging van Dille & Kamille in Tilburg is klaar voor de opening. Er worden nog een paar puntjes op de i's gezet, vrijdagochtend om 9.30 uur is de nieuwe zaak aan de Heuvelstraat open. Een flinke zaak: 380 vierkante meter. 

Volledig scherm
Dille & Kamille in Tilburg is klaar voor de opening. © Bas Vermeer

Het hoekje Langestraat met de Heuvelstraat is in rap tempo een mooi stukje stad aan het worden. Conceptstore TIEN streek er recent neer, de ‘gezonde noedelsoepshop’ Don’s Noodle Shop doet er goede zaken. Vanaf deze vrijdag aangevuld met de Dille & Kamille. 

In de stad wordt er al langer om een Dille & Kamille geroepen (als er weer een winkelpand leeg komt te staan). Het winkelconcept draait om huis- tuin- en keukenbenodigdheden. ‘Eenvoudig, vakwerk, ambachtelijke producten en natuurlijke materialen.’

Inhaalslag

Het was een kwestie van tijd voor de zaak in Tilburg een vestiging zou openen. Dille & Kamille is een inhaalslag aan het maken in Brabant, de provincie waar de keten jarenlang was ondervertegenwoordigd. Recent ging er een winkel in Eindhoven open, Breda heeft al een winkel, Den Bosch krijgt er afgelopen jaar eentje (de 32e vestiging) en nu is Tilburg aan de beurt. 

In 1974 ging de eerste Dille & Kamille open in een werfkelder aan de Oudegracht in Utrecht. Sinds de opening van de eerste winkel heeft het bedrijf een gestage groei doorgemaakt. Dille & Kamille heeft met Tilburg erbij inmiddels meer dan 30 vestigingen in België en Nederland.

Volledig scherm
Dille & Kamille in Tilburg is klaar voor de opening. © Bas Vermeer

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.