Volledig scherm
Gestalde fietsen. © Thinkstock

Veel om gevraagd: fietsenstalling Tilburgse concertzaal gaat (als proef) langer open

Do 4 apr: Er wordt geklaagd over de ‘te vroege sluitingstijd’ van de fietsenstalling bij de Tilburgse concertzaal. De stalling gaat daarom vanaf volgende week donderdag veel langer open. Het gaat om een proef van zes maanden, de kosten zijn 20.000 euro.   

Dat de stalling vroeg dicht gaat, is al jaren een pijnpuntje voor de horeca aan de Oude Markt en voor de bezoekers van Theaters Tilburg. De fietsenstalling sluit van maandag tot en met zaterdag om middernacht. Op zondag is ‘ie om 18 uur al dicht. 

Extra inzet

Na overleg met de horeca en Theaters Tilburg rekt de gemeente de openingstijden flink op. De stalling is van donderdag tot en met zaterdag open tot 04:30 uur en op zondag sluit de fietsenstalling voortaan om middernacht. Het gaat om een proef die zes maanden duurt en 20.000 euro kost. Dat geld wordt voornamelijk besteed aan de inzet van medewerkers in de stalling. 

De gemeente gaat bijhouden of er door de verruimde openingstijden extra fietsen worden gestald. Na afloop wordt gekeken of de proef succesvol is. Dan worden de kosten per gestalde fiets vergeleken met de kosten van vóór de proef. Op basis daarvan kan een afweging worden gemaakt. 

Een soortgelijke proef werd in 2017 uitgevoerd bij de Heuvel-stalling. Daar werden ook de openingstijden flink verruimd

  1. Voorwaardelijke celstraf voor relschopper Willem II, taakstraffen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voetbal’
    PREMIUM
    Update

    Voorwaarde­lij­ke celstraf voor relschop­per Willem II, taakstraf­fen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voet­bal’

    BREDA/TILBURG - Een Willem II-supporter krijgt twee maanden voorwaardelijke celstraf voor de zware rellen vorig jaar bij de derby NAC-Willem II. De Tilburger stookte volgens de politierechter in Breda andere supporters op en beledigde een agent. Vijf andere Willem II’ers krijgen een werkstraf, variërend van 150 tot 200 uur.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.