Volledig scherm
Op twee plekken aan de Reeshofdijk staan al camera's, waaronder de oversteek van de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg. © Hein Eikenaar/BD

Vele straatroven op Reeshofdijk in Tilburg leiden tot extra camera's

TILBURG - De Reeshofdijk krijgt extra bewakingscamera's om de veiligheid voor fietsers te vergroten. Dit heeft burgemeester Weterings besloten na de straatroven die afgelopen tijd plaatsvonden op de route tussen de Reeshof en het centrum. 

,,Het aantal en de heftigheid van de incidenten in korte tijd op de Reeshofdijk het afgelopen weekend baren mij zorgen", schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad. ,,De impact die deze incidenten hebben op de slachtoffers en het veiligheidsgevoel van de Tilburgers onderken ik.”

De camera's komen te hangen ter hoogte van de Taxandriëbaan en het Kalenbergpad. Ze zijn tijdelijk en blijven  zo lang nodig is.  

De burgemeester reageert op vragen van de LST-fractie die om een plan van aanpak voor meer handhaving had gevraagd voor de Reeshofdijk en mogelijk andere plekken in de stad. Dit 'plan’ komt er wat Weterings betreft niet. 

Quote

Een plan van aanpak legt iets statisch vast, terwijl wij juist wendbaar willen zijn

Burgemeester Weterings

Hij zegt dat wekelijks met politie en justitie wordt gekeken naar de veiligheidssituatie in de stad. ,,Daar waar problemen oppoppen, acteren wij. Dit doen we aan de hand van meldingen, incidenten en onze gesprekken in de lokale driehoek. We werken dan samen met politie, openbaar ministerie, het jongerenwerk en andere partners in de stad om persoons-, delict-, gebieds- en/of wijkgericht de problemen aan te pakken. Een plan van aanpak legt iets statisch vast, terwijl wij juist wendbaar willen zijn.”

Afgelopen week vonden op de Reeshofdijk twee straatroven en een poging tot straatroof plaats. Iets verderop op de route naar de stad vond eveneens een poging plaats. Ruim twee weken geleden was het eveneens ‘raak’. Naast het plaatsen van de camera's bekijkt de gemeente of de verlichting aan de Reeshofdijk nog voldoet en of er extra gesnoeid moet worden.

Overigens staan er op twee plekken (bij kruisingen met de Zwartvenseweg en Burgemeester Van Voorst tot Voorstweg) aan de Reeshofdijk al bewakingscamera's.

  1. Rijkste Brabanders wonen in Alphen-Chaam, Tilburgers zijn het minst vermogend

    Rijkste Brabanders wonen in Alp­hen-Chaam, Tilburgers zijn het minst vermogend

    ALPHEN-CHAAM - Het doorsnee vermogen van Brabantse huishoudens is in 2018 gestegen, blijkt uit onderzoek van CBS. De toename komt vooral doordat woningen in waarde bleven stijgen. De Brabanders met het meeste vermogen wonen in Alphen-Chaam, terwijl in Tilburg juist de Brabanders met het minste vermogen wonen. De provincie is daarnaast goed vertegenwoordigd in de top tien van meest vermogende gemeenten in Nederland.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.