Proeflokaal teruggefloten door abdij van Trappistenklooster
Volledig scherm
PREMIUM
Proeflokaal teruggefloten door abdij van Trappistenklooster © Twitter

Verboden voor Chinezen en Italianen? La Trappe draait streng deurbeleid terug: ‘Was niet vriendelijk’

BERKEL-ENSCHOT - ‘Ben je in China of Noord-Italië geweest? Dan is toegang tot het Proeflokaal en de brouwerij verboden’, stond voor even op het raam van de brouwerij van La Trappe in Berkel-Enschot geplakt. Dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Zeker niet bij broeder Isaac, de directeur van de brouwerij: ,,Ik heb het personeel teruggefloten, omdat we natuurlijk niet zomaar iedereen willen weigeren uit angst dat ze ergens zijn geweest.”

‘Ben jij, of een van je directe gezinsleden de afgelopen veertien dagen in China, Hong Kong, Taiwan, Japan, Zuid-Korea, Iran,Singapore, Thailand of een van de Italiaanse regio’s Lombardije, Piëmont, Venetië of Emilia-Romagna geweest? Toegang tot het proeflokaal en de brouwerij is dan verboden’, stond dit weekend te lezen op een briefje op het raam van het Proeflokaal. Daarmee moesten risicobezoekers geweerd worden uit angst voor het coronavirus. 

De tekst werd opgehangen vlak nadat bekend werd dat Brabanders, onder wie vijf mensen uit Loon op Zand, besmet waren met het coronavirus. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.