Volledig scherm
De foto van Lou Herst, in Opsporing Verzocht. © Opsporing Verzocht

Verdachten dood Lou Herst onder voorwaarden vrijgelaten

TILBURG - De rechtbank in Breda heeft de twee Tilburgers die verdacht zijn van het doden van Lou Herst naar huis gestuurd. Ze komen met voorwaarden vanaf donderdag weer vrij, zo klonk de beslissing woensdag.

Het 44-jarige slachtoffer werd op 13 januari vorig jaar in elkaar geslagen nadat hij in biljartcentrum De Romein vervelend zou zijn geweest. De verwondingen waren ogenschijnlijk beperkt. Desondanks overleed hij een dag later. Een 28-jarige Tilburger en een Goirlenaar van 29 werden in juli opgepakt als verdachten. Zij zaten sindsdien in de gevangenis.

Verdacht

De rechtbank benadrukte dat de vrijlating niet betekent dat er geen serieuze verdenkingen meer tegen de twee liggen. Ze blijven verdacht. Ze mogen geen contact opnemen met nabestaanden of met getuigen.

Mishandeling

Er heerst momenteel nog altijd onduidelijkheid over de precieze doodsoorzaak. Mogelijk was de kans op de dood bij Herst hoger door een gen-afwijking, waardoor gering letsel al fataal kon zijn. Advocaten Ronald Drenth en Nicola van Vliet van de verdachten denken daarom dat er hooguit sprake is van een mishandeling met de dood tot gevolg. De straf voor dat vergrijp is stukken lager dan voor doodslag, het verwijt dat het Openbaar Ministerie de twee maakt.

Drenth reageerde blij op het nieuws van de rechtbank. ,,Als het klip en klaar om doodslag gaat, gaat een verdachte in dit stadium echt niet naar huis. Dit is wel een signaal van de rechtbank.''

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.