Volledig scherm
Ook voetbalclub SVSOS doet mee aan de sport- en speldag. © Sport002 Bd

Verenigingen Biest-Houtakker slaan handen ineen met sport- en speldag

BIEST-HOUTAKKER - Acht (sport)verenigingen in Biest-Houtakker gaan zich gezamenlijk presenteren aan de inwoners van het dorp. De sport- en speldag op 9 september moet ertoe leiden dat meer dorpsgenoten zich als lid of vrijwilliger aanmelden bij de Biestse clubs.

Volledig scherm
Sportpark de Stevort. © bd

De eerste Biestse sport- en speldag vindt plaats op sportpark de Stevort. De acht deelnemende verenigingen zijn allemaal gebruikers van het complex. Het gaat om voetbalclub SVSOS, De Biestste Boulers (jeu de boule), volleybalclub Bivoc, tennisclub TOB, Gilde Onze Lieve Vrouwe Broederschap, biljartvereniging De Heuveltjes en de jongerenclubs KPJ en De Jeugd van Tegenwoordig. ook fitness- en yogainstructrice Claartje van de Wouw stelt zich voor.

De acht verenigingen besloten de koppen bij elkaar te steken na een bijeenkomst van de Rabobank voor verenigingen uit de kleine kernen in Hilvarenbeek. Daar bleek dat veel verenigingen met hetzelfde probleem zitten: het vinden van nieuwe leden en vrijwilligers. De Rabobank schakelde daarom de stichting Sportservice Noord-Brabant in om mee te denken over een oplossing.

Coördinator Wim van den Biggelaar, hoofdman van het Gilde en secretaris bij SVSOS: ,,We hebben toen met alle clubs nagedacht over hoe wij ons beter kunnen profileren. Daaruit kwam het idee voor een sport- en speldag" Op 9 september tussen 11.00 en 15.00 uur zullen de verenigingen zich voorstellen aan het publiek.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.