Initiatiefneemster Halima  el Hajoui-Özen staat voor de Verhalenkamer die de afgelopen weken te zien was in Bibliotheek Udenhout. Vanaf 14 januari is deze te zien in het TijdLab in de LocHal in Tilburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Initiatiefneemster Halima el Hajoui-Özen staat voor de Verhalenkamer die de afgelopen weken te zien was in Bibliotheek Udenhout. Vanaf 14 januari is deze te zien in het TijdLab in de LocHal in Tilburg. © Pix4Profs / Jan Stads

Verhalen gastarbeiders dreigen verloren te gaan: ‘Jullie ouders hebben hard gewerkt, maar werden niet gezien’

TILBURG/UDENHOUT - Ze zijn al bijna zestig jaar onderdeel van de Tilburgse geschiedenis, en toch is er maar weinig over de komst van gastarbeiders naar deze regio te vinden in de erfgoedcollecties. Als het aan de Dongense ​Halima el Hajoui-Özen ligt komt daar verandering in. 

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?