Volledig scherm
Het torentje op de huidige plek aan de Westerwijk. © Archief Beeld Werkt

Verhuizing torentje Diessen wordt nog een spannende operatie

DIESSEN - De verhuizing van het Diessense kloostertorentje naar zijn nieuwe standplaats wordt nog een spannende operatie. Op zaterdagochtend 18 november wordt het object verplaatst, maar na jaren zonder onderhoud weet niemand hoe het torentje de verhuizing zal doorstaan.

Het torentje is het laatste overgebleven onderdeel van het Diessense klooster Zusters van Liefde aan de Kerksingel, dat in 1986 werd gesloopt. In 2007 redde een groep Diessenaren het torentje van de sloop. Sindsdien stond het in een weiland aan de Westerwijk te wachten op een nieuwe bestemming. Die locatie is gevonden op het driehoekige grasperceel waar de Heuvelstraat, Westerwijk en Lombartsstraat samenkomen.

Net zoals in 20007 wordt de verhuizing helemaal uitgevoerd door lokale bedrijven. Daarna wordt het 110-jaar oude object in de steigers gezet voor een kleine restauratie. Rond het torentje wordt een heg aangelegd en er komt een bankje en een informatiebord over de geschiedenis van het torentje. De Diessense gemeenschap doet dit alles in eigen beheer. De gemeente Hilvarenbeek heeft alleen voor de nodige vergunning gezorgd.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tilburgse met roots in Sri Lanka tast in het duister: ‘Waar komt dit geweld vandaan?’

    Tilburgse met roots in Sri Lanka tast in het duister: ‘Waar komt dit geweld vandaan?’

    TILBURG- Uit welke hoek komt het nietsontziende geweld in Sri Lanka? Met die vraag worstelt in Tilburg ook Neranjanee Fernando. Ze heeft met haar Nederlandse man een gezin van drie jongens in de Reeshof gesticht, maar het hart is altijd uit blijven gaan naar Sri Lanka, het eiland van haar geboorte en haar jeugd. En dat hart huilt nu. ,,Ik ken zestien mensen die in Negombo in het ziekenhuis komen goed.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.