Volledig scherm
Fietser overlijdt na botsing met brommer in Tilburg. © Persbureau BMS/Jack Brekelmans

Verongelukte fietser is 56-jarige Tilburger: zijn vrouw zag alles gebeuren, bromfietser (24) aangehouden

VideoTILBURG - De fietser die zaterdagavond in Tilburg overleed na een aanrijding met een bromfietser, is een 56-jarige man uit die plaats. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. De echtgenote van het slachtoffer fietste ernaast en heeft alles zien gebeuren. De bestuurder van de bromfiets, een 24-jarige man, is na onderzoek in het ziekenhuis aangehouden. 

De 56-jarige Tilburger kwam vanaf het Station Tilburg Universiteit aangefietst en was op weg richting vrienden in de stad. Op het fietspad kwam hij door een nog onbekende oorzaak frontaal in botsing met de bromfietser.

Hulpdiensten spoedden zich daarop meteen de plek van de aanrijding, het Postelse Hoefpad. De agenten, die als eerste arriveerden, troffen de fietser zwaargewond aan. Rondom hem stonden enkele mensen die eerste hulp verleenden.

Reanimatie

In overleg met de meldkamer begon de politie met reanimeren. In de tussentijd arriveerde een ambulance en was een traumahelikopter onderweg. Maar alle hulp mocht niet baten: het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De bromfietser is na een onderzoek in het ziekenhuis aangehouden. Waarom is niet duidelijk.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.