Verwarde man aangehouden in Tilburg.
Volledig scherm
Verwarde man aangehouden in Tilburg. © Politie Tilburg

Verwarde man bedreigt wandelaars met mes in Tilburg en wordt met hulp van burgers aangehouden

TILBURG - Een 28-jarige Tilburger is zaterdagochtend in het bos bij de Witbrantlaan-Oost aangehouden. Hij bedreigde en achtervolgde twee wandelaars met een groot keukenmes. Een agent loste een waarschuwingsschot om de man aan te kunnen houden. Vermoedelijk verkeerde hij in een psychose. 

De twee wandelaars belden om 10.45 uur de politie omdat ze achterna werden door een man met een mes. Ter plaatse kwamen de agenten de man al snel tegen, maar de wandelaars waren niet meer te bekennen. 

De agenten riepen naar de man en dwongen hem zijn mes te laten vallen. Ze gebruikten ook pepperspray. De man reageerde niet, maar liet wel het mes vallen. Omdat de man niet wilde luisteren, had een van de agenten al haar wapen getrokken. Ondertussen leek het erop alsof de man iets uit zijn jas wilde pakken en daarom loste de agente een waarschuwingsschot. 

Hulp van burgers

De man probeerde weg te lopen, maar de agenten konden hem al snel tegen de grond drukken en aanhouden. De man verzette zich flink waardoor er geweld gebruikt moest worden. 

Een jong meisje en oudere man hebben geholpen bij de aanhouding. Het meisje door naar de rand van het bos te lopen zodat de agenten wisten waar ze moesten zijn. De man door de pepperspraybus van de agenten vast te houden zodat de verwarde man die niet kon afpakken. 

De Tilburger is naar het bureau gebracht en zit vast. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.