Volledig scherm
PREMIUM
Harrie van Esch uit Berkel-Enschot bewaart alles waar Berkel-Enschot op staat, zoals het beeld van Sint Job op de voorgrond © Rudolf Robben

Verzamelaar: ‘Als er Berkel-Enschot op staat, is het eigenlijk al goed’

BERKEL-ENSCHOT - Het begon met suikerzakjes die hij als 13-jarige kreeg. ,,Die spaar ik nu nog, net als balpennen en bierviltjes." Toch gaat zijn grootste interesse uit naar items uit Berkel-Enschot. Ook daarvan heeft hij suikerzakjes, balpennen en bierviltjes. 

Ook reclame- en promotiemateriaal van Berkel-Enschotse clubs, ondernemers en verenigingen hebben een plekje gekregen in de verzameling. ,,Als er Berkel-Enschot op staat, is het eigenlijk al goed." vertelt Harrie van Esch. Toch ziet hij zich niet als verzamelaar: ,,Ik noem mezelf wel eens een bewaarder. Een verzamelaar wil ook het hele verhaal en alle details weten. Mij gaat het om het bewaren van spullen voor de mensen na ons, als herinnering."

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.