Volledig scherm
Mooie kuiven: Monsters of Rockabilly keerde, zij het in kleinere vorm, in 2017 weer terug in de stad © Hans van Dongen

Vet uw kuif maar in: Monsters Of Rockabilly-festival wordt een tweemaandelijks feestje

Woe 6 nov: Na twee succesvolle edities van Monsters Of Rockabilly in Club Smederij wordt het festival nu in de vorm van een tweemaandelijks feestje gegoten. Voor de liefhebbers van muziekstromingen psychobilly, (power) rockabilly, rock ‘n roll en outlaw country. ,,En iedereen die er benieuwd naar is.”

Quote

Weliswaar kleiner van opzet maar met dezelfde sfeer

Bas van Hamont

,,We wilden dat het festival meer was dan alleen die ene keer in oktober”, vertelt Bas van Hamont, samen met Edwin van Rijen is hij sinds twee jaar de motor achter het festival. De scene leeft nog altijd Daarom worden er extra avonden georganiseerd. Weliswaar kleiner van opzet maar met dezelfde sfeer.” 

Onder de naam Rollin’ LOC & Rock Show houden ze om de maand voortaan een feestje. Met iedere keer een band, dj en zelfgebrouwen Monsters of Rockabilly-bier. 

Extravagante kuiven

Voor de mensen die nu nog helemaal geen idee hebben waar het over gaat: het festival bestaat sinds twee jaar, vindt in oktober plaats en ontleent zijn naam aan het legendarische psychobilly festival Monsters of Rockabilly. Dat vond in de jaren ‘90 bij poppodium Noorderligt (de voorloper 013) plaats. Met extravagante kuiven, vreemde fluorescerende uitdossingen en een underground sfeer. 

Het was een groot festival: de halve Veldhovenring stond in het teken van Monsters, met allerlei kraampjes op straat. De maandag erna zag je de kuiven uit de bosjes bij het kanaal steken, daar lage sommige bezoekers hun roes uit te slapen.

Liefde voor muziek

Quote

Voor de muziek waar we zo van houden

Bas van Hamont

Dat festival, zij het in kleinere vorm, keerde in 2017 weer terug in de stad. Tijdens de twee edities stonden bands als Batmobile, Milwaukee Wildmen, Bang Bang Bazooka, Adios Pantalonos op het podium. 

Van Hamont en Van Rijen slaan dit jaar één festival over om zich toe te leggen op de tweemaandelijkse feestjes. In de zomer is er bij de Smederij een ‘Monsters of Rockabilly’-dag en dan staat volgend jaar weer een festival-editie op het programma. ,,Voor de muziek waar we zo van houden.”

De Rollin‘ LOC & Rock Show is op zaterdag 16 november voor het eerst, van 16 tot 22 uur in de LOC Brewery in de Spoorzone.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.