Volledig scherm
Vic Tosseram © BD / Willem de Volder

Vic Tosseram European Young Chef Award met 'Blote billetjes in het gras’

GOIRLE - 'Blote billetjes in het gras' effende voor de leerlingkok Vic Tosseram (22) het pad naar de European Young Chef Award 2019. De Goirlenaar en leerling van De Rooi Pannen in Tilburg vertegenwoordigde Brabant tijdens de kookwedstrijd op het Griekse eiland Rhodos.

,,Met een moderne interpretatie van dat klassieke Brabantse gerecht heb ik laten zien wat onze provincie voor mooie producten te bieden heeft." 

Tosseram nam witte bonen ('de billetjes') , snijbonen, aardappelen en speciale worst mee uit Brabant om er tijdens de kookwedstrijd een aansprekend gerecht van te maken. Hij nam het op tegen negen regio's uit landen als Griekenland, Roemenië, Portugal en Denemarken.

Lokale producten

Vanzelfsprekend vraagt zo'n gastronomische titelstrijd om passie en creativiteit. Kwaliteiten die Tosseram niet alleen in huis heeft maar ook uitdraagt. Toen leeftijdgenoten na de middelbare school voor 'de boeken' kozen, trok Tosseram de koksbuis aan en liet zich inspireren door lokale producten en de mogelijkheden daarmee in de keuken.

Quote

Er is zoveel moois en lekkers in onze regio. Die producten verdienen nog meer aandacht

Vic Tosseram, leerlingkok

,,Er is zoveel moois en lekkers in onze regio. Die producten verdienen nog meer aandacht." De deelname van de Brabander aan de wedstrijd, die zich selecteerde via een voorronde, werd mogelijk gemaakt door Noord-Brabant Culinair, Agrifood Capital, Sligro en FoodUp!Brabant. Het doel is het in stand houden van het Brabantse gastronomische erfgoed.

Volledig scherm
Groen met witte bonen, oftewel ‘blote billetjes in het gras. Dit zijn overigens niet de gerechten waarmee Vic Tosseram zijn prijs heeft gewonnen. © Marc Bolsius

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.