VIDEO: Demonstratie op de Heuvel in Tilburg tijdens Dag van de arbeid

TILBURG - 'Laat racisme niet winnen'. En: '1 mei, de Dag van de arbeid en solidariteit.' Met verschillende spandoeken waarop deze leuzen geschreven stonden en onder luid getrommel liepen ongeveer veertig demonstranten van Georganiseerde Weldaad, tijdens de dag van de arbeid, door de binnenstad van Tilburg. ,,Wij zijn tegen haat en voor elkaar."

Volledig scherm
De demonstratie op de Heuvel in Tilburg. © Jan van Eijndhoven

Onder zijn capuchon verscholen zit Nick J. Swarth, organisator en spreker van Georganiseerde Weldaad te wachten tot de rest van de groep arriveert. Swarth: ,,Het is even afwachten wie er allemaal op komen dagen vandaag maar een ding is zeker. Wij willen allemaal een duidelijk statement maken." De demonstratie heeft tot doel om het belang van solidariteit en samenhang binnen de maatschappij onder de aandacht te brengen.

Volgens Swarth is de demonstratie van groot belang. Zeker omdat Pegida, een organisatie die lijnrecht tegenover Georganiseerde Weldaad staat, op 7 mei demonstreert in Tilburg. Swarth noemt Pegida een groep bekrompen nationalisten en wil zondag een ludieke tegenactie organiseren tijdens hun betoog.

Politie

De demonstratie is vreedzaam verlopen. Even kwam de politie kijken wat er zich allemaal afspeelde op de Heuvel. De melding van de demonstratie was door de politie niet ontvangen, echter vonden de agenten het niet nodig om de activisten vroegtijdig naar huis te sturen. 

Volledig scherm
© Jan van Eijndhoven
Volledig scherm
© Jan van Eijndhoven
Volledig scherm
© Jan van Eijndhoven

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.