VIDEO: Kinderen begraven tijdcapsule op basisschool Helen Parkhurst Tilburg

TILBURG - Het was even zweten voor de achtjarige Katie den Dunnen toen ze samen met burgemeester Noordanus een tijdcapsule begroef op het schoolplein van haar school Helen Parkhurst in de Reeshof. In april vond ze de Zilveren Sticker voor het Stickerboek Koningsdag 2017. Daarmee won ze de prijs: het begraven van een tijdcapsule op het schoolplein.

Stadsmuseum Tilburg bracht het Stickerboek Koningsdag 2017 ‘Op zoek naar de Wortels van Oranje’ uit. Duizenden kinderen in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout gingen in aanloop naar Koningsdag opzoek naar plakplaatjes, verspreid door heel Tilburg, om het boek te vullen.

Tijdens de zoektocht konden kinderen Gouden en Zilveren Stickers vinden, die symbool staan voor het winnen van een prijs. Katie uit klas 5B van basisschool Helen Parkhurst in de Reeshof, is de trotse vinder van de Zilveren Sticker waarmee ze de prijs won. Samen met haar klas mocht ze de inhoud van de capsule bepalen. ,,Ik heb er zelfs een dvd van Dora ingestopt," vertelt Katie. 

Het idee is om de capsule weer op te graven op 7 december 2053, de dag dat prinses Amalia 50 wordt.

Volledig scherm
Katie van Basisschool Helen Parkhurst heeft vanmorgen samen met de burgemeester de 'tijdscapsule' in de grond gestopt. De kinderen van groep 5b hebben een brief geschreven voor de prinses en wat leuke items van deze tijd in de kist gestopt. © Beeld Werkt

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.