VIDEO: Topdrukte bij stadscamping hiphopfestival Woo Hah in Tilburg

UPDATETILBURG - Al vroeg op de vrijdagochtend stonden honderden festivalgangers voor de poort van stadscamping Tilburg. Daarop besloot de organisatie van Woo Hah extra maatregelen te nemen.

De bezoekers komen allemaal voor hiphopfestival Woo Hah, dat vrijdag en zaterdag wordt gehouden in de Tilburgse spoorzone. Tegen twaalven liep de rij zelfs door tot aan de Waterhoefstraat. Voor de organisatie reden om vijf extra beveiligers in te zetten en het aantal scanners te vermeerderen, om zo de doorstroom soepeler te laten verlopen.

,,Er komen 3.000 mensen tegelijkertijd binnen", vertelt Ruud Lemmen van de organisatie. Vreemd vindt hij die drukte dan ook niet. ,,Maar er is de laatste tijd veel te doen geweest om de veiligheid bij festivals, dus dan is dit noodzakelijk."

Controles

Volgens een beveiliger wordt er streng gecontroleerd op bijvoorbeeld het meenemen van glazen flessen en, opvallend genoeg, het lopen op blote voeten. ,,Maar je merkt wel dat het nu rustiger begint te worden", zo stelt hij. Inmiddels is de rij zo goed als opgedroogd en maken de bezoekers zich klaar voor hun gang naar het festival.

Woo Hah is overigens al maanden uitverkocht. Beide dagen worden er zo'n 15.000 bezoekers verwacht. Die komen voor internationale topacts als Gucci Mane, NAS en Travis Scott.

ZIE OOK: Nieuwe garde rappers floreren op Woo Hah in Tilburg

Volledig scherm
Drukte bij de stadscamping voor Woo Hah. © Erik van Hest / BD

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.