Volledig scherm
In de Avondvierdaagse in Berkel-Enschot lopen meer dan 1000 mensen mee © Rudolf Robben

Vierdaagse Berkel-Enschot was weer 4 dagen

BERKEL-ENSCHOT - Nadat twee jaar geleden één en vorig jaar twee dagen niet gewandeld kon worden vanwege het weer, konden deelnemers aan de wandelvierdaagse in Berkel-Enschot dit jaar weer vier dagen op pad.

Hoeveel lopers er meedoen, is elk jaar gissen stelt Peter van Gils namens de organisatie. ,,Voor de 5 kilometers hebben zich 640 loper ingeschreven, voor de 10 kilometer 313. Dat zijn allemaal voornamelijk kinderen, dus met hen lopen ouders vaak mee.” Daarmee komt de sliert lopers die vier dagen op pad ging ruim boven de duizend deelnemers.

Onder hen is onder andere een Koreaan, weet Van Gils. ,,Hij komt niet uit ons dorp, maar loopt wel bij ons mee. Ik begreep dat hij op die manier kennis wil maken met Nederlandse gebruiken.” Er waren er ook zorgen bij deelnemers: ,,We kregen veel vragen over de eikenprocessierups. Daar kunnen we als organisatie niet veel aan doen, behalve het advies geven lange mouwen te dragen.”

Vrijdag is de slotdag in Berkel-Enschot en daarmee de dag van het defilé. Alle lopers verzamelen op het Wilhelminaplantsoen en lopen in een lange stoet naar het eindpunt op Koningsoord. Voor Van Gils en zijn team een spannend moment. ,,Het defilé niet zozeer, maar we hebben gekozen voor een andere route. Dus we zijn benieuwd hoe dat uitpakt.” Sowieso zal de organisatie voor 2020 met speciale onderdelen moeten komen: het is dan de 50e editie. ,,We denken aan een korte route van 3 kilometer voor de allerkleinsten en 15 of 20 kilometers voor de echte wandelaars. Maar verder dan plannen maken zijn we nog niet gekomen. Eerst deze editie goed afsluiten.”

  1. Drankenhandel geraffineerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Drankenhan­del geraffi­neerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd

    Horecagroothandel De Monnik uit Oldenzaal werd op geraffineerde wijze opgelicht: met een fout rekeningnummer, een zogenaamde aandelenverkoop en de aankoop van kilo's goud. Op die manier gingen Benjo K. (44) uit Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen er volgens justitie met 468.000 euro vandoor. Tegen de mannen werd vrijdag twee en tweeënhalf jaar cel geëist. De Dongense vrouw van S. (52) hoorde vier weken tegen zich eisen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.