Volledig scherm
In de Avondvierdaagse in Berkel-Enschot lopen meer dan 1000 mensen mee © Rudolf Robben

Vierdaagse Berkel-Enschot was weer 4 dagen

BERKEL-ENSCHOT - Nadat twee jaar geleden één en vorig jaar twee dagen niet gewandeld kon worden vanwege het weer, konden deelnemers aan de wandelvierdaagse in Berkel-Enschot dit jaar weer vier dagen op pad.

Hoeveel lopers er meedoen, is elk jaar gissen stelt Peter van Gils namens de organisatie. ,,Voor de 5 kilometers hebben zich 640 loper ingeschreven, voor de 10 kilometer 313. Dat zijn allemaal voornamelijk kinderen, dus met hen lopen ouders vaak mee.” Daarmee komt de sliert lopers die vier dagen op pad ging ruim boven de duizend deelnemers.

Onder hen is onder andere een Koreaan, weet Van Gils. ,,Hij komt niet uit ons dorp, maar loopt wel bij ons mee. Ik begreep dat hij op die manier kennis wil maken met Nederlandse gebruiken.” Er waren er ook zorgen bij deelnemers: ,,We kregen veel vragen over de eikenprocessierups. Daar kunnen we als organisatie niet veel aan doen, behalve het advies geven lange mouwen te dragen.”

Vrijdag is de slotdag in Berkel-Enschot en daarmee de dag van het defilé. Alle lopers verzamelen op het Wilhelminaplantsoen en lopen in een lange stoet naar het eindpunt op Koningsoord. Voor Van Gils en zijn team een spannend moment. ,,Het defilé niet zozeer, maar we hebben gekozen voor een andere route. Dus we zijn benieuwd hoe dat uitpakt.” Sowieso zal de organisatie voor 2020 met speciale onderdelen moeten komen: het is dan de 50e editie. ,,We denken aan een korte route van 3 kilometer voor de allerkleinsten en 15 of 20 kilometers voor de echte wandelaars. Maar verder dan plannen maken zijn we nog niet gekomen. Eerst deze editie goed afsluiten.”

  1. Files van meer dan honderd auto's in Willemsbuiten: ‘Geluk dat er nog niks is gebeurd’

    Files van meer dan honderd auto's in Willemsbui­ten: ‘Geluk dat er nog niks is gebeurd’

    TILBURG- Een ochtend- en avondspits in de Bernard Leenestraat, de enige straat van en naar de nieuwbouwwijk Willemsbuiten. Meer dan honderd auto’s proberen ‘s ochtends de drukke Goirleseweg op te rijden, waardoor een wachttijd van vijftien tot twintig minuten ontstaat. De bewoners spreken van een ‘gevaarlijk oversteekpunt’ voor fietsers en zijn bang dat het alleen nog maar erger wordt in de groeiende wijk.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (6%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (35%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (31%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (28%)
1212 stemmen