Volledig scherm
Zondagavond vond de vierde beroving van het weekend in Tilburg plaats. © Diederik Cools - Stuve fotografie

Vierde beroving van het weekend in Tilburg

UpdateTILBURG - In Tilburg hebben dit weekend vier (pogingen tot) berovingen plaatsgevonden. Zondagavond sloeg een straatrover toe in de Reinevaartstraat. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een jongen van 14 beroofd, net als een 24-jarige man. Zaterdagavond werd een 52-jarige Tilburger bijna beroofd. Hij kon na een duw ontkomen. 

Zondag aan het begin van de avond was het voor de vierde keer dit weekend raak. Rond 19.15 uur sloeg de dader toe in de Reinevaartstraat in Tilburg. De politie zocht met meerdere eenheden in de wijk. De verdachte zou een man van rond de 30 jaar zijn.

Eerdere berovingen

Eerder op de zondag meldde de politie dat de 14-jarige bij het incident in de nacht van vrijdag op zaterdag bewusteloos werd geslagen en geschopt. De politie doet onderzoek en roept daarbij de hulp in van het publiek. ,,Hebt u informatie, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.”

De beroving van de 14-jarige vond plaats op de Reeshofdijk. De jongen fietste in de richting van het centrum. Kort nadat hij de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg was overgestoken, kreeg hij plotseling een klap en viel van zijn fiets. ,,Daarna zou hij meerdere keren geschopt en geslagen zijn door een aantal jongens.”

Buiten bewustzijn

Het slachtoffer raakte even buiten bewustzijn, aldus de politie. Toen hij bijkwam, kwam hij erachter dat hij bestolen was. De daders namen onder andere zijn mobiele telefoon en zijn fiets mee. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan.

Diezelfde nacht was het tevens raak in de Alleenhouderstraat, ter hoogte van het viaduct met de Ringbaan-West. Een 24-jarige man uit Tilburg werd beroofd van zijn rugzak. ,,De man werd in het tunneltje door vermoedelijk drie mannen tot stoppen gedwongen en bedreigd met een mes. Toen ze zijn rugzak hadden afgepakt, zag de man kans aan zijn belagers te ontkomen.” Ook hij heeft aangifte gedaan.

Duw

Zaterdagavond ging het rond 23.10 uur opnieuw mis. Weer op de Reeshofdijk. Een 52-jarige Tilburger werd ingehaald door een man op de fiets. Deze sneed hem af, pakte hem vast en eiste geld. ,,De Tilburger was hier niet van gediend, duwde de man van zich af en fietste weg. Thuis waarschuwde hij de politie. De politie heeft aangifte opgenomen.”

De politie neemt de zaak erg serieus. ,,We roepen uw hulp in om de straatrovers te pakken en het aantal straatroven te doen stoppen. Was u getuige van (een van) de berovingen? Meld het ons dan.” 

Reeshofdijk

Ook woensdagavond vond al een poging tot straatroof plaats op de Reeshofdijk in Tilburg, vermoedelijk met een mes. Hiervoor zijn inmiddels drie verdachten aangehouden: Tilburgers van 15, 16 en 17. 

Op de Reeshofdijk slaan vaker straatrovers toe. Zo werd op 5 oktober dit jaar een 18-jarige jongeman beroofd van zijn fiets, een andere 18-jarige werd in februari beroofd van spullen als zijn laptop en telefoon. Een blik in het archief leert dat ook in 2010, 2011, 2012 en 2015 straatroven plaatsvonden in de straat. In maart dit jaar werd een 15-jarig meisje aangerand op de Reeshofdijk.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.