Volledig scherm
De toekomstige jongste bewoners hijsen de vlag in nieuwbouwwijk Hoge Hoek in Berkel-Enschot © Rudolf Robben

Viering hoogste punt en start laatste fase Hoge Hoek in Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - Projectontwikkelaar Novaform vierde woensdag met een kerstborrel voor toekomstige bewoners het bereiken van het hoogste punt en de start van het laatste deel van nieuwbouwwijk Hoge Hoek in Berkel-Enschot.

Marcel Horvers, directeur bij Novaform. ,,In 2012, in crisistijd, zijn we begonnen met deze wijk. Nu, zes jaar later, gaan we beginnen aan de laatste van de 230 woningen.”Om dit te vieren, werden toekomstige bewoners uitgenodigd voor een kerstborrel op de bouw. Nicole en Raymond Frencken zijn er met hun kinderen Floor en Timo. Ze gaan kijken in een huis dat qua indeling min of meer hetzelfde is als hun toekomstige woning. Raymond: ,,We wonen nu in Tilburg, maar hebben veel zin om hier te gaan wonen. Het dorpse karakter spreekt ons aan.” 

Zijn vrouw vult aan: ,,We hopen volgend jaar kerst te vieren in onze woning. Samen met onze buren!” Dat zijn Cariëlle en Julien van Waterschoot. In de Tilburgse wijk Koolhoven waren ze buren en dat klikte zo goed, dat ze samen naar Berkel-Enschot verhuizen. Samen met hun vier kinderen komen ze straks in dezelfde straat te wonen. JUlien: ,,Wij kenden het plan en overwogen te verhuizen, maar uiteindelijk toch niet. Totdat tijdens een borrel met de buren verhuizen ter sprake kwam en wij over dit bouwplan vertelden. Ze waren meteen enthousiast.” Nicole valt hem bij: ,,Ik heb wel eens geroepen, als we verhuizen, verhuizen we allemaal!” De band met de buren is er ook bij Paul en Sylvia Snackers uit Gilze-Rijen. Zij kijken rond in het huis van hun buren: ,,even gluren bij de buren.” Hun huizen worden hopelijk snel opgeleverd, maar heel duidelijk is de bouwer er vandaag ook niet over. ,,Jammer, want we hebben er zin in!”

Volledig scherm
Nu buren en straks weer: Raymond, Nicole, Senn, Floor, Timo, Cariëlle, Yorick en Julien (vlnr) © Rudolf Robben
  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.