Volledig scherm
Gerrit Michielsen en John LaHaye brachten de Love Boat terug naar de Piushaven. © Beeld Werkt

Vijf uur varen: Love Boat dobbert weer in de Piushaven

Woe 16 jan: Na meer dan twee maanden afwezigheid, dobbert het Tilburgse kunstwerk Love Boat weer in de Piushaven. Op woensdag voer het bootje van Waspik naar zijn ligplaats. Vijf uur varen. ,,Enerzijds een besparing op de kosten, anderzijds willen we laten zien dat de Love Boat nautisch prima in orde is”, zegt vrijwilliger Frans de Bruijn. 

Het bootje bleek eind oktober lek te zijn en er was een noodreparatie nodig. Maar volgens Stichting Piushaven Levend Podium - beheerder van het kunstwerk - kan dat nu eenmaal gebeuren. ,,Het was geen Titanic-incident. Dit kan gebeuren, net als dat een auto wel eens stuk gaat”, liet voorzitter Ralf Embrechts eerder weten.  Het bootje moet sowieso jaarlijks voor regulier onderhoud uit de haven. Volgens Embrechts doet de Love Boat - sinds allerlei trammelant meer dan een jaar geleden - het de laatste tijd ‘fantastisch’.

Het kunstwerk bleef iets langer weg dan de bedoeling was. ,,We zijn vrijwilligers, de laatste weken was het natuurlijk druk met de kerstdagen enzo”, vertelt De Bruijn. ,,En dan was het een tijd ontzettend regenachtig.”

Vrijdag wordt het kunstwerk weer aangesloten. Ondertussen worden er drie buurtbewoners opgeleid om bij kleine akkefietjes - als bijvoorbeeld een lampje het niet meer doet - in te grijpen. De Bruijn: ,,Uiteindelijk moeten we het beheer helemaal zelf doen.” 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.