Volledig scherm
PREMIUM
Deelnemers Harrie Hessels (r) en Piet Kolen proberen tijdens Football Memories het beste Willem II-team ooit samen te stellen. © Hein Eikenaar/BD

Vitesse, ADO en Utrecht treden in voetsporen Willem II met Football Memories

TILBURG - Samen met ouderen voetbalherinneringen ophalen tegen eenzaamheid of beginnende dementie. Het initiatief waarmee Willem II een jaar geleden als eerste voetbalclub in Nederland begon, is inmiddels overgenomen door FC Utrecht, ADO Den Haag en Vitesse. 

Delegaties van veel clubs uit de Eredivisie, waaronder Sparta en Excelsior die er ook mee aan de slag willen, kwamen naar Tilburg om de tweewekelijkse bijeenkomsten in het stadion bij te wonen.  

  1. ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakkelijk’, vindt de raadsman van R.
    PREMIUM

    ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakke­lijk’, vindt de raadsman van R.

    TILBURG - Roy R. uit Tilburg had gesmeekt om hulp, van wie dan ook. Nadat hij het huis uit moest, en zijn moeder hem niet hielp aan zijn medicatie, ging het mis. Hij schold twee agenten helemaal verrot. Onder meer. ,,Maar ik geef het je te doen. Zo'n jongen, net 18, zonder inkomen, zonder dak, zonder medicijnen en die moet zich dan toch nog aan de regels houden. Bij Jeugdzorg en Reclassering zijn tekorten en wordt hij niet geholpen. Eigenlijk gênant dat het zo gaat", vindt zijn raadsman.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.