Volledig scherm
De Welder in Haghorst. © Commissie Kleine Kern Haghorst

Vlag in top van bouwplan De Welder te Haghorst

HAGHORST - Met het in top hijsen van de Haghorstse vlag door de toekomstige bewoner Hendri Middelkoop uit Rijswijk werd woensdagmiddag stilgestaan bij het bereiken van het hoogste punt de bouw van 26 woningen in bestemmingplan De Welder te Haghorst. 

Volledig scherm
In Haghorst werd woensdag het bereiken van het hoogste punt van De Welder 'gevierd' met het hijsen van een vlag.. © Commissie Kleine Kernen Haghorst

Mede-kartrekker van het bestemmingsplan door de jaren heen, Sjef Verhoeven uit Haghorst, mocht hetzelfde doen met de vlag van aannemer Gebr. Van Gisbergen. Wethouder Ted van de Loo, die de zieke collega Guus van der Put verving, benadrukte in een toespraak het belang van kartrekkers in de dorpen. ,,Haghorst staat voor een grote uitdaging en door samen te werken kun je een heel eind komen.” Daarmee doelend op de toekomstplannen van Haghorst. Zo wordt er met onder meer de gemeente overleg gevoerd over de nieuwbouw of renovatie van de verouderde basisschool. Daarvoor is volgens de coöperatie de woningbouw nu en in de toekomst essentieel.

Informatieavond

Vooruitlopend daarop organiseert de Werkgroep Woningbouw van de Coöperatie Haghorst aanstaande maandag een informatieavond voor belangstellenden die op korte termijn een woning in Haghorst willen bouwen of huren. Het komend jaar staat namelijk de verdere invulling van De Welder op de rol. ,,Het is dus geen algemene informatieavond over de woningbouw in Haghorst maar één echt gericht op snelle bouwers”, aldus werkgroeplid Jan van Doormaal. De aanvang van de informatieavond Bij Verhoeven, Sint Jozefstraat 1a is om 20.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.