Op vliegbasis Gilze Rijen reikte burgemeester Boelhouwer vrijdag 31 januari de hittewimpel uit Warnsveld, de vorige houder van het hitterecord, uit aan commandant Defensie Helikopter Commando Robert Adang. Op de wimpel het wapen van Warnsveld, een afbeelding van het weerstation waar het record gemeten werd en - heel klein geborduurd - de recordtemperatuur. Het is de bedoeling dat het wapen van Gilze-Rijen, een afbeelding van de toren van de vliegbasis waar de temperatuur werd gemeten en de nieuwe recordtemperatuur op de wimpel worden geborduurd.
Volledig scherm
PREMIUM
Op vliegbasis Gilze Rijen reikte burgemeester Boelhouwer vrijdag 31 januari de hittewimpel uit Warnsveld, de vorige houder van het hitterecord, uit aan commandant Defensie Helikopter Commando Robert Adang. Op de wimpel het wapen van Warnsveld, een afbeelding van het weerstation waar het record gemeten werd en - heel klein geborduurd - de recordtemperatuur. Het is de bedoeling dat het wapen van Gilze-Rijen, een afbeelding van de toren van de vliegbasis waar de temperatuur werd gemeten en de nieuwe recordtemperatuur op de wimpel worden geborduurd. © Pix4Profs/Johan Wouters

Vliegveld Gilze-Rijen door hitterecord nieuwe thuishaven van Warnsveldse hittewimpel

RIJEN - Hij hangt! De historische hittewimpel, die het Gelderse Warnsveld na een hitte-recordperiode van 75 jaar moest afstaan aan gemeente Gilze en Rijen, siert sinds gisteren de hoge muur van de Traditiekamer, een museum op vliegbasis Gilze-Rijen.

 1. Een kijkje in de keuken van Weerplaza: de verhitte strijd om de heetste plek van Nederland
  Play
  PREMIUM
  Video

  Een kijkje in de keuken van Weerplaza: de verhitte strijd om de heetste plek van Nederland

  De roem voor Eindhoven was van korte duur: een dag nadat de stad met 39,3 graden Celsius het Nederlandse hitterecord vestigde, is het alweer uit de boeken. Gilze-Rijen tikte gisteren 40,7 graden aan en is daarmee de nieuwe lijstaanvoerder. Eindhoven bleef steken op 40,4. De redactie van Weerplaza in Houten volgde voor de tweede dag op rij de bloedstollende strijd. Het ED keek mee.
 2. Gilze en Rijen wimpelt overdracht historische hittewimpel door Warnsveld (op dit moment) af

  Gilze en Rijen wimpelt overdracht histori­sche hittewim­pel door Warnsveld (op dit moment) af

  GILZE EN RIJEN - De gemeente Gilze en Rijen heeft niemand kunnen vinden die vrijdagmiddag de historische ‘hittewimpel’ in het Gelderse Warnsveld kan komen ophalen. Burgemeester Jan Boelhouwer en zijn wethouders hebben vrijdagmiddag een belangrijke vergadering die al maanden geleden werd gepland en daarom is er niemand beschikbaar. ,,Ze vinden het heel, heel erg jammer", zo laat gemeentewoordvoerder Stephan Hoek donderdagmiddag weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

 1. Opa BOEM schiet al zo'n 50 jaar carbid: 'Hoe harder, hoe mooier'
  Play

  Opa BOEM schiet al zo'n 50 jaar carbid: 'Hoe harder, hoe mooier'

 2. Ruiten van geparkeerde auto gesprongen door vuurwerk in Oss
  Play

  Ruiten van geparkeer­de auto gesprongen door vuurwerk in Oss

Tilburg e.o.