Volledig scherm
Lokale omroep VLHO is terug in de toren. Burgemeester Ryan Palmen (l) en VLOH-voorzitter Hans van der Wiel schakelden maandagavond samen met Kees Michels (r) de zendapparatuur weer aan. © Beeld Werkt

VLOHradio is eindelijk weer overal in Hilvarenbeek te horen

HILVARENBEEK - VLOHradio is terug in de toren. Nadat de zendapparatuur van de lokale omroep in 2017 beschadigd raakte tijdens een hoosbui, was 'de VLOH' maandenlang niet of nauwelijks meer te ontvangen in de kleine kernen van Hilvarenbeek, maar sinds maandag reikt het radiosignaal weer tot in de hele gemeente.

Volledig scherm
De kerktoren van Hilvarenbeek. © Erik van Hest / BD

De apparatuur van VLOHradio raakte beschadigd toen vorig jaar de toren van de St. Petruskerk werd gerestaureerd. Tijdens een hoosbui drong het water door de kwetsbare muren van de toren heen en druppelde zo op de zendapparatuur van VLOHradio, die daar sinds 2013 stond opgesteld. De schade was groot, uitzenden vanuit de toren kon de lokale omroep voorlopig wel vergeten.

,,Dat was een enorme tegenvaller", zegt Hans van der Wiel, voorzitter van VLOHradio. ,,De lokale omroep VLOHradio is er voor alle zes de kernen in de gemeente Hilvarenbeek. Het belang van de radiozender is, vanwege de informatievoorziening, ook door de gemeente onderkend." 

Radiobingo

Maandenlang moest VLOHradio uitzenden vanuit de vaste studio achter café de Gouden Carolus, maar na gesprekken met de gemeente en de kerk werd onlangs een oplossing gevonden. Hoewel de gemeente de apparatuur niet meer bovenin de toren wilde hebben, werd een kleine ruimte op de begane grond van de toren gevonden van waaruit de VLOH weer kan zenden. Burgemeester Ryan Palmen had maandagavond de eer om de schakelaar om te zetten. Van der Wiel: ,,De gemeente heeft zich van zijn beste kant laten zien om een oplossing te bedenken. We zijn weer overal te ontvangen. Mooi op tijd voor de jaarlijkse radiobingo in november."

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.