Ruud Merks
Volledig scherm
PREMIUM
Ruud Merks © Pix4Profs/Jan Stads

Vluchtelingenhulp vrijwilligers in Westelbeers gaat door: ‘Nieuwkomers nu dorpsvrienden’

WESTELBEERS - 25 vrijwilligers raakten in het asielzoekerscentrum in Westelbeers zó verknocht aan de vluchtelingen dat ze hen bleven helpen, ook lang nadat de opvang in 2017 werd gesloten. ,,Ze liepen kilometers naar de winkel. We moeten fietsen voor ze regelen."

Met plaatsvervangende schaamte keek Jacqueline van de Ven naar de heftige reacties en het racisme dat de kop op stak, toen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum (azc) in Oirschot werd aangekondigd. Dát gaat hier in De Beerzen echt niet gebeuren, dacht ze bij zichzelf toen het azc daar in 2016 kwam. ,,Ik wilde me met mijn onderwijsachtergrond graag inzetten om de vluchtelingen Nederlands te leren", vertelt Van de Ven.

  1. Koeienkwestie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    Koeienkwes­tie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    BREDA/GOIRLE - De uitspraak van de bestuursrechter in 2017 over het houden van koeien aan de Oude Tilburgsebaan in Riel is toen verkeerd geïnterpreteerd door het college van B en W van Goirle. ,,Dat betekent dat de heer Kosten twee jaar heeft moeten wachten voordat zijn klacht werd opgelost. Had het college niet een gebaar kunnen maken? Al is het maar een sorry", zo vroeg bestuursrechter mr. Kok zich vrijdag af.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.