Volledig scherm
PREMIUM
Speelster Suzanne van den Einden is ambassadeur van het internationale toernooi voor G-damesvoetbal dat haar club SVG in mei 2019 organiseert. © Beeld Werkt

Voetbalclub SVG in Tilburg verwelkomt olympische vlam voor dames G-voetbal

TILBURG -  Voetbalclub SVG heeft een grote ambitie: een G-team voor dames oprichten. Het zou mooi zijn als dat er in mei staat. Dan houdt de Tilburgse club op uitnodiging van de UEFA een groot internationaal G-dames toernooi. Ook een unicum in Nederland.

Suzanne van den Einden neemt een aanloop en trapt. Bam, de rode bal vliegt richting de fotograaf. Foto geslaagd. Die bal is bijzonder. Bij voetbalvereniging SVG zijn ze er zuinig op. Het is de Special Olympics bal, gekregen tijdens een internationaal toernooi in Luxemburg, voorzien van handtekeningen van de spelers van Arizona.

  1. Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij
    Foto's+video

    Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij

    TILBURG - Precies twintig jaar geleden opende Poppodium 013 de deuren. Het grootste poppodium van Nederland en dat in hartje Tilburg. Voor die tijd was dat nog uniek, want het was het eerste nieuwe gebouw voor popmuziek in het stadscentrum en het zette een voorbeeld neer voor andere poppodia. Een nieuwbouwgolf aan professionele poppodia in andere delen van het land volgde. Maar weet je ook waar die cd's aan de buitenkant van het gebouw voor staan? En hoeveel mensen er na de heropening van 2015 nu in passen? Twintig feiten over 013 op een rij:

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.