Volledig scherm
PREMIUM
Het Prismagebouw op de Tilburgse universiteitscampus wordt omgebouwd tot woonruimtes voor buitenlandse studenten. © Ben Ackermans/BD

Voor het eerst gaan studenten wonen op de Tilburgse universiteitscampus

TILBURG - Voor het eerst in de geschiedenis gaan studenten van Tilburg University wonen op de campus zelf. Vanaf half september doet het onderwijsgebouw Prisma dienst als onderdak voor 89 internationale studenten. In het pand worden een- en tweepersoonskamers voor hen gemaakt, het bedrijf Camelot gaat die beheren.

De universiteit zet de donderdag begonnen verbouwing in om de nood aan woonruimte voor ‘internationals’ wat te verluchten. Dat gebeurt deze piekmaanden ook door het reserveren van in totaal ruim honderd kamers in hotels en een hostel in Tilburg. Vanaf 1 oktober kunnen 87 buitenlandse studenten terecht in bungalows van Beekse Bergen.

  1. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier  uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

    Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

    Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.