Volledig scherm
Corry Janssen-Janssen (CDA) © Gemeente Alphen-Chaam

Voormalig wethouder Alphen-Chaam Corry Janssen overleden

ALPHEN - Corry Janssen-Janssen, voormalig wethouder van de gemeente Alphen-Chaam, is na een ziekbed op vrijdag 1 november overleden. Ze was van 2002 tot 2014 raadslid voor het CDA binnen de gemeente Alphen-Chaam. 

Daarna bekleedde ze het wethouderschap voor onderwijs, welzijn en zorg. Corry Janssen was in Alphen tevens actief als voorzitter van de Stichting Scouting en binnen de Stichting Dodenherdenking.

Al tijdens haar periode als raadslid voor het CDA was ze bekend om haar warme persoonlijkheid en sociale betrokkenheid. Nadat ze wethouder werd in de gemeente Alphen-Chaam bleef ze zich inzetten voor de kwetsbare mensen in de samenleving. Het zorg- en onderwijsdomein viel onder haar verantwoordelijkheid.

 ,,Die menselijke maat kenmerkte haar", zegt burgemeester Joerie Minses. ,,Opkomen voor het kwetsbare in de samenleving, dat was de rode draad in haar doen en laten.”

Effe Buurten

Dat kwam volgens hem tot uiting in de projecten waarvoor ze zich sterk maakte zoals ‘Effe Buurten’ (laagdrempelige ontmoetingen in de gemeenschapshuizen) en de Opstapbus ABC (waarmee minder mobiele inwoners uitstapjes kunnen maken en boodschappen kunnen doen). 

Quote

Ze was een warm mens, positief ingesteld en altijd enthousi­ast. Corry zal enorm gemist worden

Joeri Minses, Burgemeester Alphen-Chaam

Ze was voor iedereen aanspreekbaar en belangstellend, graag gezien bij de ambtenaren en inwoners. Minses: ,,Ze was een warm mens, positief ingesteld en altijd enthousiast. Corry zal enorm gemist worden.”

‘Donderslag bij heldere hemel’

April 2018 kreeg Janssen slecht nieuws van haar oncoloog waarna ze besloot haar wethouderschap neer te leggen. Ze was net daarvoor herbenoemd. Op Facebook liet ze aan de inwoners weten dat ze heel graag nog 4 jaar was doorgegaan: ‘Ik heb genoten van mijn job als wethouder. Ik had hier helemaal geen rekening mee gehouden. De mededeling kwam als een donderslag bij heldere hemel. Ik dank iedereen die in de afgelopen jaren met mij gewerkt heeft. Ik wens alle inwoners een “mooie toekomst waar zorgen voor elkaar normaal is”.’

Juni vorig jaar nam ze tijdens een raadsvergadering afscheid. Bij die gelegenheid werd ze voor haar verdiensten onderscheiden met het ereteken van de gemeente.

Op Facebook was Corry Janssen open over het verloop van haar ziekte. Begin oktober plaatste ze een bericht dat de oncoloog opnieuw slecht nieuws had gebracht: er zaten uitzaaiingen in haar hersenen. Janssen bleef strijdbaar en schreef: ‘Er is nog één behandeling om zaken te vertragen. Daar ga ik voor.’

Corry Jansen werd 68 jaar.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.