Volledig scherm
PREMIUM
De erker in de Gelderstraat is al vijf keer geraakt door vrachtwagens die de draai naar de Diesenseweg proberen te maken. © Gemeenschapslijst

Voorstel Hilvarenbeek voor erker-soap: vrachtverkeer alleen nog rechtdoor in Gelderstraat

HILVARENBEEK - Hilvarenbeek onderzoekt of zwaar vrachtverkeer op de kruising Gelderstraat en Diessenseweg voortaan verplicht rechtdoor gestuurd kan worden. Met deze maatregel wil de gemeente voorkomen dat de erker aan de gevel van de Hema in de toekomst weer wordt aangereden.

De erker aan de woning van John Lenior is al vijf keer aangereden door vrachtwagens uit de richting van de Vrijthof, die vanaf de Gelderstraat de Diessenseweg in willen slaan. Door een vrijliggend fietspad en parkeerplaatsen is die draai moeilijk te maken. Chauffeurs moeten zich focussen op de smalle bocht, op fietsers en op tegenliggers vanuit de richting van de Albert Heijn. De erker wordt dan vaak over het hoofd gezien en door de achterkant van de vrachtwagen geraakt.

  1. Tilburgs echtpaar is 70 jaar getrouwd: 'Een bietje lief zijn voor elkaar hoort erbij’
    PREMIUM

    Tilburgs echtpaar is 70 jaar getrouwd: 'Een bietje lief zijn voor elkaar hoort erbij’

    TILBURG - Levenslang. Dat is hoe lang Frans en Toos van de Wouw - Govers al in elkaars leven zijn. De verliefdheid ontstond tijdens de bevrijding en Frans heeft nooit anders gewild dan zijn huidige vrouw. Hij was twintig toen hij zeventig jaar geleden in het huwelijksbootje stapte met Toos, die op dat moment achttien lentes telde. ,,Je moet gewoon een bietje lief zijn tegen elkaar, dat hoort erbij", vertelt Toos.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.