Volledig scherm
Overval met autoroof in Tilburg. © Toby de Kort De Kort Media

Voortvluchtige crimineel uit Tilburg opgepakt in kappersstoel

TILBURG - De 24-jarige Tilburger die sinds tien dagen gezocht werd vanwege een gewapende woningoverval aan de Baden Powelllaan in Tilburg is gearresteerd. Agenten in burger konden hem oppakken in een kapperszaak. De crimineel zat net klaar om geknipt te worden.

Precies tien dagen geleden deed de politie, die zijn identiteit al vlug achterhaalde, een oproep aan de man om zichzelf te melden. Dat was hij klaarblijkelijk niet van plan. Een flexteam van de politie sloeg hem daarom vrijdag in de boeien. Het flexteam werkt probleemgericht en levert tijdelijk medewerkers aan basisteams die extra capaciteit nodig hebben voor opsporing of handhaving.

Mes

De Tilburger drong vorige week woensdag rond 00.20 uur een woning aan de Baden Powellaan binnen. Dat deed hij samen met een 25-jarige man, die werd al eerder opgepakt. Ze bedreigden hierbij de bewoner met een mes.

Het duo was gemaskerd en dus onherkenbaar. De twee vernielden de ruit van de voordeur van de woning. Eenmaal binnen eisten ze de autosleutels van zijn Volkswagen Polo. Direct gingen ze er met de auto vandoor. Vermoedelijk waren de daders bekenden van de bewoner.

Tijdens de overval waren er diverse mensen thuis. Volgens een buurtbewoner was er ook een worsteling tussen de bewoners en de overvallers. 

Oisterwijk

De auto werd die nacht tweeënhalf uur later teruggevonden op de Pannenschuurlaan in Oisterwijk. De bestuurder was daar met de auto tegen een lantaarnpaal gereden en de auto was te zwaar beschadigd om verder te rijden. De Tilburgse bijrijder (25) zat gewond naast de auto op de grond op het moment dat politie arriveerde. 

Hij is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor behandeling. Daarna is hij meteen aangehouden en vastgezet. De auto is getakeld.

Volledig scherm
De gestolen auto is teruggevonden in Oisterwijk. Daar was toen niet meer veel van over. © De Kort Media / Toby de Kort

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.