Volledig scherm
PREMIUM
De drukkerij aan de Bredaseweg. © Jan van Eijndhoven

Vooruitzicht is somber voor werknemers failliete drukkerij Gianotten in Tilburg

UPDATETILBURG - De voortekenen waren er al, nu is het een feit: drukkerij Gianotten in Tilburg is bankroet. De rechtbank in Breda sprak dinsdag het faillissement uit over het bedrijf aan de Bredaseweg. Curator Bart Louwerier gaat de komende weken na ‘of we nog iets kunnen redden’.  

,,Dit is een trieste dag”, zegt directeur Ron Boer. De kans dat een groot deel van de vijftig werknemers zonder werk komt te zitten is groot. Boer: ,,Het vooruitzicht voor hen binnen Gianotten is absoluut somber.” Curator Louwerier: ,,Voor hen is het hopen op een soort van overname, waarbij ook een deel van het personeelsbestand over gaat.”

  1. ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakkelijk’, vindt de raadsman van R.
    PREMIUM

    ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakke­lijk’, vindt de raadsman van R.

    TILBURG - Roy R. uit Tilburg had gesmeekt om hulp, van wie dan ook. Nadat hij het huis uit moest, en zijn moeder hem niet hielp aan zijn medicatie, ging het mis. Hij schold twee agenten helemaal verrot. Onder meer. ,,Maar ik geef het je te doen. Zo'n jongen, net 18, zonder inkomen, zonder dak, zonder medicijnen en die moet zich dan toch nog aan de regels houden. Bij Jeugdzorg en Reclassering zijn tekorten en wordt hij niet geholpen. Eigenlijk gênant dat het zo gaat", vindt zijn raadsman.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.