Volledig scherm
PREMIUM
Adrie van de Wouw stopt na 13 jaar als voorzitter van Tuldania, maar blijft bij de club betrokken. © Pix4Profs / Joris Buijs

Voorzitter Tuldania stopt om de club te dienen, ‘Tijd voor nieuw bloed’

ESBEEK - Na dertien jaar voorzitterschap van voetbalclub Tuldania in Esbeek stopt erelid Adrie van de Wouw (63). Niet omdat hij er graag vanaf wil, maar om ‘de club te dienen’. Dorpsgenoot Maarten Hesselmans volgt hem op.

Quote

In de begintijd trok ik het voorzitter­schap teveel naar me toe.

Adrie van de Wouw, vertrekkend voorzitter Tuldania

,,Nieuw bloed, dat is wat een vereniging nodig heeft. Het moet leven. Zo mag een trainer ook niet te lang blijven zitten. Ze raken aan je gewend”, aldus Van de Wouw. De Esbekenaar is in verschillende functies al 45 jaar betrokken bij zijn club. Hij sprintte zelf ook lange tijd over de velden, maar na een langdurige blessure durfde Van de Wouw niet meer. Hij trainde vervolgens het eerste elftal en jeugd en zag daar zijn drie zonen passeren. Door promoties en degradatie, bleef Tuldania vooral in de vijfde klasse hangen, maar volgend jaar start de club weer in de vierde klasse.

Van de Wouw blikt met veel plezier terug. Een voorzitter is bepalend voor een club, maar minder belangrijk dan bijvoorbeeld een secretaris, zo is zijn uitgesproken mening. ,,In de begintijd trok ik het voorzitterschap teveel naar me toe. Gaandeweg leerde ik luisteren, begrijpen, naar mezelf kijken en verantwoordelijkheid uit handen te geven.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.