Volledig scherm
PREMIUM
Werkoverleg bij de vorig jaar geïnstalleerde pers van Gianotten Printed Media. Rechts toenmalige directeur Dré Stevens, kort voor zijn afscheid. (archieffoto) © Jan van Eijndhoven

Vorig jaar eeuwfeest, nu in zwaar weer: drukkerij Gianotten in Tilburg ligt stil

TILBURG - Een inktzwarte wolk hangt boven Tilburgs bekendste drukkerij, Gianotten Printed Media. Het voortbestaan van het bedrijf dat vorig jaar het eeuwfeest vierde staat op het spel. De activiteiten zijn stilgelegd, de vijftig werknemers zitten in spanning.

Gianotten is spaarzaam met informatie over het zware weer waarin het verkeert. ,,Ik zal niet ontkennen dat het bedrijf zich in een lastige situatie bevindt, maar daar moet ik het dan ook bij laten”, antwoordt directeur Ron Boer in een e-mail.

  1. ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakkelijk’, vindt de raadsman van R.
    PREMIUM

    ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakke­lijk’, vindt de raadsman van R.

    TILBURG - Roy R. uit Tilburg had gesmeekt om hulp, van wie dan ook. Nadat hij het huis uit moest, en zijn moeder hem niet hielp aan zijn medicatie, ging het mis. Hij schold twee agenten helemaal verrot. Onder meer. ,,Maar ik geef het je te doen. Zo'n jongen, net 18, zonder inkomen, zonder dak, zonder medicijnen en die moet zich dan toch nog aan de regels houden. Bij Jeugdzorg en Reclassering zijn tekorten en wordt hij niet geholpen. Eigenlijk gênant dat het zo gaat", vindt zijn raadsman.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.