Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © RGB Stock

Vrouw (56) aangehouden in onderzoek naar gedumpte, dode katten in Tilburg

TILBURG - Een 56-jarige vrouw uit Tilburg is vrijdagavond aangehouden omdat zij verdacht wordt van betrokkenheid bij de vondst van tien dode katten in vuilniszakken. Die gruwelijke vondst werd vrijdagochtend gedaan in de Daendelsstraat in Tilburg. Dat meldt de politie op Twitter.

Een woordvoerster van de politie geeft aan dat de vrouw vrijdagavond nog verhoord wordt. Daardoor moet meer duidelijk worden over de betrokkenheid van de vrouw. Volgens de woordvoerster kan zaterdag meer informatie over de aanhouding en het onderzoek naar buiten worden gebracht.

Een medewerker van het BAT deed vrijdagmorgen tijdens zijn ronde door de wijk Armhoef in Tilburg een lugubere vondst: meerdere vuilniszakken met tien dode katten. De kopjes van de dieren waren ingeslagen, meldt de politie. Ze is een onderzoek gestart.

,,We zijn op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien of camerabeelden hebben. Aanknopingspunten voor een opsporingsonderzoek", liet de politie weten. Mogelijk heeft dat geleid tot de aanhouding van de Tilburgse vrouw.

Chips

De dode katten zijn onderzocht op chips. Negen van de tien bleken gechipt, maar slechts één chip was nog actief. De politie verwacht de eigenaar te kunnen achterhalen. De woordvoerster: ,,De andere chipnummers zijn bij ons bekend. Mensen die hun kat kwijt zijn en het chipnummer hebben, kunnen via de wijkagent of het wijkteam navraag doen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.