Volledig scherm
© Persburo BMS / Jack Brekelmans

Vrouw komt goed weg na fikse woningbrand door oververhitte frituurpan in Tilburg

TILBURG - De bewoonster van een woning aan de Ganzerik in Tilburg stelde zich wel iets anders voor toen zij maandagnacht een beroep op haar frituurpan deed. Die raakte omstreeks 1.45 uur oververhit, waarna er een fikse brand uitbrak.

De brandweer rukte uit met twee tankautospuiten en een hoogwerker om de middelgrote brand te blussen. Intussen kon de bewoonster veilig haar woning verlaten, al raakte zij lichtgewond aan haar hand. Ambulancepersoneel stond haar bij.

Behalve het blussen, heeft de brandweer de woning geventileerd. Er kwam immers enorm veel rook vrij. De uiteindelijke brandschade aan het huis is ook groot. Stichting Salvage, die de eerste hulp na een brand verzorgt, biedt ondersteuning bij het afhandelen van de schade van de woning in het Wandelbos.

Volledig scherm
© Persburo BMS / Jack Brekelmans
  1. ‘Fascistische en gevaarlijke’ speech verbaast Brabantse deskundige en bekende van Baudet

    ‘Fascisti­sche en gevaarlij­ke’ speech verbaast Brabantse deskundige en bekende van Baudet

    TILBURG - De overwinningsspeech die FvD-leider Thierry Baudet woensdagavond voor zijn achterban hield staat bol van naar fascisme riekende teksten die sterk doen verlangen naar het Nederland van de negentiende eeuw. Dat is de conclusie van Jan Jaap de Ruiter, arabist en universitair docent Culturele Studies bij Tilburg University. ,,Zijn uitspraken over een gezuiverd en boreaal Nederland zijn zorgelijk en bedreigend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.