Volledig scherm
© ANP XTRA

Vrouw opgepakt voor steekpartij Tilburg, wordt online massaal aan schandpaal genageld

TILBURG - Een vrouw uit Tilburg is maandagochtend aangehouden omdat ze een plaatsgenoot met een mes zou hebben neergestoken. Dat maakt de politie donderdag bekend. Op sociale media wordt de verdachte aan de schandpaal genageld vanwege een video waarop is te zien hoe zij een onbekende man met een brandende sigaret bewerkt.

De melding van de steekpartij kwam afgelopen zondag rond middernacht bij de politie binnen. Toen de hulpdiensten arriveerden bij een woning aan de Leonard van Vechelstraat in Tilburg, zagen ze het slachtoffer onder het bloed zitten. Hij werd ter plekke verzorgd door ambulancepersoneel.

Mes en drugs

Het slachtoffer vertelde de agenten dat hij eerder op de avond, verderop in een woning aan de Churchilllaan, was geslagen door bekenden van hem. Eén van hen had hem in zijn schouder gestoken.

De politie begon hierop een onderzoek en doorzocht de woning aan de Churchilllaan. Daar bleken de verdachten niet te zijn. Wel vonden ze een mes en drugs.

Voorgeleid

Uit verder onderzoek kwam uiteindelijk de verdachte vrouw naar voren. Zij werd enige tijd later in de Veestraat gezien en aangehouden.

De vrouw wordt in de loop van donderdag voorgeleid voor de rechter-commissaris. Die bepaalt of ze langer vast moet blijven zitten.

Op Facebook wordt de vrouw volledig bij naam genoemd en door honderden mensen beschimpt. Het onderzoek naar de overige verdachten gaat verder.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (6%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (35%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (31%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (27%)
1601 stemmen