Volledig scherm
Het nieuwe woon- en winkelcomplex aan de Hilverstraat. © Erik van Hest / BD

VVD Hilvarenbeek bezorgd over tweerichtingsverkeer Hilverstraat, ‘Tijdelijke situatie permanent invoeren’

HILVARENBEEK - Nu het nieuwe woon- en winkelblok aan de Hilverstraat in Hilvarenbeek is opgeleverd, is ook de verkeersinrichting weer teruggebracht naar de situatie van voor de bouw. Maar is de Hilverstraat nog wel geschikt voor tweerichtingsverkeer? De VVD-fractie in Hilvarenbeek heeft aan de bel getrokken.

Volgens de lokale VVD hebben omwonenden van de Hilverstraat bezorgd gereageerd op de herinvoering van het tweerichtingsverkeer in de Hilverstraat. De afgelopen anderhalf jaar, gedurende de bouw van het nieuwe complex tegenover de Jumbo, was er tijdelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd. Automobilisten konden het rondje Diessenseweg, Gelderstraat, Hilverstraat alleen nog ‘tegen de klok in’ rijden. Dit zorgde voor een goede doorstroming van het verkeer rond winkelcentrum de Hilverhof.

Kwetsbaar

Quote

De VVD heeft twijfels of het opheffen van de tijdelijke situatie goed is voor de veiligheid

VVD-raadslid Tycho Holleman

De VVD is bezorgd over de gevolgen voor de verkeersveiligheid nu het tweerichtingsverkeer weer is ingevoerd. ,,Wij vinden dat kwetsbare deelnemers aan het verkeer zoveel mogelijk moeten worden beschermd”, zo laat raadslid Tycho Holleman in schriftelijke vragen aan het college weten. ,,De VVD heeft twijfels of het opheffen van de tijdelijke situatie goed is voor de veiligheid.”

De VVD-fractie vreest voor gevaarlijke situaties, bijvoorbeeld als een bus of ander groot voertuig in de Hilverstraat de bocht richting de Diessenseweg maakt en daar tegenliggers tegenkomt. De fractie heeft het college gevraagd of er voorafgaand aan het opheffen van de tijdelijke regeling met omwonenden en ondernemers is gesproken over hoe zij de tijdelijke situatie hebben ervaren. 

De VVD wil dat er gekeken wordt of de tijdelijke situatie met eenrichtingsverkeer alsnog permanent ingevoerd kan worden.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.