Volledig scherm
Het muziekonderwijs vindt plaats in Elckerlyc. © Erik van Hest / BD

VVD Hilvarenbeek dringt aan op evaluatie muziekonderwijs

HILVARENBEEK - Er moet een evaluatie komen van het muziekonderwijs in Hilvarenbeek. Dat stelt de Beekse VVD-fractie in schriftelijke vragen aan het college. De VVD heeft signalen opgevangen dat gezinnen met lagere inkomens het muziekonderwijs niet kunnen betalen. De fractie wil bovendien weten hoe het muziekonderwijs er drie jaar na het faillissement van Pulz voor staat.

In 2014 ging muziekschool Pulz failliet. De muziekdocenten zorgden voor een doorstart met de oprichting van het Muziek Dans Theater Collectief (MDT), maar het college greep de verandering aan om ook de subsidieregeling te veranderen. Er werd een rugzakjesmodel ingevoerd. Ouders betalen nu het volledige contributiebedrag, maar krijgen later de helft terug van de gemeente.

Volgens VVD-raadslid Ronald Blok heeft er sinds de veranderingen in het muziekonderwijs nooit een formele evaluatie plaatsgevonden. ,,Wij vinden het tijd om eens bijgepraat te worden. Bijvoorbeeld over de financiën en de klanttevredenheid in het huidige muziekonderwijs. Wij horen namelijk dat het voor sommige mensen toch een dure onderneming is." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.