Volledig scherm
Gemeenteraadslid Bianca Taapken © VVD Oisterwijk

VVD Oisterwijk plaatst vraagtekens bij ‘hulptroepen’ voor de gemeente

OISTERWIJK - Geeft Oisterwijk in tijden van bezuinigen niet te veel geld uit aan externe inhuur? Die vraag richt het VVD-gemeenteraadslid Bianca Taapken aan burgemeester en wethouders.

‘De indruk bestaat dat er vooral bij de afdelingen samenleving en ruimte gebruik wordt gemaakt van externe inhuur', schrijft Taapken. In sommige gevallen zou de externe inhuur 1 à 2 jaar duren. Taapken wil een overzicht van alle externe inhuur sinds 2015.

Ook op rijksniveau worden vragen gesteld bij het tijdelijk binnenhalen van 'hulptroepen’. Ministeries trokken daar vorig jaar 1,4 miljard voor uit. Dat is 60 procent meer dan in 2011.

De noodzaak van externe inhuur bij de overheid lijkt te maken te hebben met de extreem lage werkloosheid, waardoor vacatures lang open blijven staan.

  1. Rijkste Brabanders wonen in Alphen-Chaam, Tilburgers zijn het minst vermogend

    Rijkste Brabanders wonen in Alp­hen-Chaam, Tilburgers zijn het minst vermogend

    ALPHEN-CHAAM - Het doorsnee vermogen van Brabantse huishoudens is in 2018 gestegen, blijkt uit onderzoek van CBS. De toename komt vooral doordat woningen in waarde bleven stijgen. De Brabanders met het meeste vermogen wonen in Alphen-Chaam, terwijl in Tilburg juist de Brabanders met het minste vermogen wonen. De provincie is daarnaast goed vertegenwoordigd in de top tien van meest vermogende gemeenten in Nederland.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.